woensdag 8 oktober 2008

Persbericht Gooi en Eembode

Veel voorstanders voor kleinschalig dorpshuis in Hollandsche Rading6 oktober 2008, Hollandsche Rading
Eind juli is er door de initiatiefgroep “Houdt (dorpshuis) Hollandsche Rading kleinschalig!” een handtekeningenactie gehouden. De inzet was een kleinschalig dorpshuis, met activiteiten voor alle dorpsbewoners, zonder commerciĆ«le uitbating, met behoud van rust & natuur en 100% financiering door de overheid. “Hier kan wethouder Kamminga van Gemeente De Bilt niet meer omheen, er moet gewoon een kleinschalig dorpshuis komen in ons dorp!”, aldus Sijbrandij van de initiatiefgroep.

“De opkomst was overweldigend. We hebben ruim 300 handtekeningen binnengekregen, wat ongeveer neerkomt op een kwart van het aantal inwoners boven de 18 jaar”, aldus Sijbrandij.
Donderdag 2 oktober heeft de initiatiefgroep alle handtekeningen aan de verantwoordelijk wethouder Kamminga aangeboden. Zijn reactie was erg positief, hij gaf aan niets te willen bouwen zonder goedkeuring van de dorpsbewoners. De handtekeningenactie was een reactie op de plannen van de gemeente om een multifunctioneel complex inclusief gymzaal, hoogbouw en grote parkeerterreinen te bouwen in de kleine, groene en kindvriendelijke kern van Hollandsche Rading. Gezien de grote response van de inwoners van Hollandsche Rading lijkt die grootschalige variant in ieder geval van tafel te zijn geveegd.

Geen opmerkingen: